TÄHYSTYSTOIMENPITEET

Leikkauskipu on selvästi vähäisempää, kuin perinteisen, avoleikkauksen jälkeen.

Tähystyskirurgiaa ja toimenpiteitä Pet-Vetissä tekee useampi kokenut kirurgi. Teemme tähystyksellä vatsaontelon sisäisiä leikkauksia kuten sterilaatioita ja piilokivesleikkauksia.Tämän lisäksi teemme korvien tähystyksiä.

Voit kysyä meiltä mielellään lisää tähystystoimenpiteistä info@petvet.fi

Parhaat laitteet tähystyskirurgiaan

Tähystyslaitteistomme on parasta markkinoilla olevaa teknologiaa. Tähystyslaitteiden ominaisuudet ja lisävarusteet nopeuttavat toimenpiteiden kulkua. Verisuonet ja kudokset poltetaan vatsaontelokirurgiaan suunniteltua polttoleikkauslaitetta käyttäen. Näin ollen leikkaus on erittäin turvallinen potilaalle.

Tähystystoimenpiteistä useimmin tehtävä on narttukoirien sterilisaatio. Leikkauksessa poistetaan munasarjat kahdesta tai kolmesta hyvin pienestä reiästä. Uroksilla taas piilokives voi olla missä vain munuaisen ja kivespussin välissä, jonka takia perinteisellä, avokirurigalla tehtynä leikkaushaava on hyvinkin pitkä, koska etukäteen kiveksen sijaintia ei tiedetä. Tähystämällä yhdestä tai kahdesta 5mm kokoisesta haavasta pystytään kives löytämään ja poistamaan.

Syvärintaisilla koirilla tavattavaa mahalaukun täyttymistä ja kierähtämistä, eli ns. dilataatio-torsiota, voidaan ennaltaehkäistä mahalaukun kiinnityksellä oikeaan kylkikaareen. Tähystämällä tämäkin toimenpide voidaan tehdä esim. sterilisaatioleikkauksen yhteydessä. Suoliston koepalojen otto voidaan suorittaa tähystysavusteisesti, jolloin tähystinreikään nostetaan vuoronperään suolenosia koepalanottoa varten.

Ruoansulatuskanavan tähystyksissä tarkastetaan ruokatorven, mahalaukun ja pohjukaissuolen kunto sekä tarvittaessa myös paksusuoli. Toimenpiteen yhteydessä otetaan koepalat jatkohoitoa varten. Ruokatorven ja mahalaukun vierasesineiden poisto on myös ajoittain tähystämällä mahdollista.

Nenäontelon tähystyksissä voidaan myös ottaa koepaloja ja poistaa vierasesineitä kuten kasvinosia. Virtsateiden tähystyksessä voidaan diagnosoida rakenteellisia kehityshäiriöitä, kasvainsairauksia ja samalla ottaa koepaloja muutoksista ja myös poistaa pieniä virtsakiviä.