Hampaat

Hammastoimenpiteet tekee hammahoitoihin perehtynyt ESAVS koulutukset suorittanut eläinlääkäri. Mukana hoidossa on myös hammasterveyteen ja anestesiaan perehtynyt hammashoitaja.

Hampaiden tutkimukset, röntgenkuvaukset, puhdistukset ja poistot Pet-Vetissä tekee hammaseläinlääkärimme Heikki Merimaa. Potilaan suu tarkastetaan hoidon alussa nukutuksessa ja tämän jälkeen eläinlääkäri soittaa omistajalle ja kertoo mitä hoitoja tai poistoja suu vaatii. Tavoitteenamme on kertoa aina tarkkaan, miksi ja mitä tutkimuksia, toimenpiteitä lemmikin suu tarvitsee. 

Meillä Pet-Vetissä hammashoitokäynnin aikana hammaskivenpoiston ja hampaiden kiillotuksen lisäksi jokainen hammas tarkastetaan erikseen. Lähes kaikilta potilailta otetaan myös hammasröntgenkuvia, jotta myös hampaiden juurien kunto saadaan selvitettyä.

 

Harjaamalla kuntoon

Ientulehdus, joka näkyy punoittavana ienrajana, voidaan parantaa säännöllisellä hampaiden harjaamisella. Parodontiittia ei voida parantaa, mutta sen etenemistä voidaan hidastaa säännöllisellä harjaamisella ja eläinlääkärissä tehtävillä hammashoidoilla. Lemmikit eivät yleensä oireile suunsa vuoksi voimakkaasti, vaikka tilanne olisi kovinkin paha. Kissat ja koirat voivat syödä ihan normaalisti, vaikka hampaiden juuret olisivat vakavasti tulehtuneet. Se on tilanne, jota haluamme kaikin tavoin välttää.

Hammasterveyteen perehtyneet hoitajamme voivat antaa lemmikkisi hammashoidon tarpeesta arvion hoitajakäynnillä. Hoitajakäynnillä voidaan suunnitella hammashoidon sekä hammaseläinlääkärin vastaanottokäynnin tarve ja keskustella kotona tehtävistä hammasterveyttä edistävistä toimenpiteistä, kuten hampaiden harjauksesta.