Kirurgia

Leikkauksia tehdään Pet-Vetissä päivittäin.

Leikkauksia tehdään Pet-Vetissä useita päivittäin. Meillä on käytössä kaksi erillistä leikkaussalia joissa voidaan leikata myös tähystyskirurgisia potilaita. Henkilökuntamme on kokenutta: potilaan nukutusaika pysyy lyhyenä ja toimenpiteet suoritetaan uusimpien käytäntöjen mukaisesti. Leikkausten suunnittelussa otamme huomioon lemmikkisi erityistarpeet mm. taustasairaudet. Koirille on heräämiseen kaksi erillistä tilaa, kissoille oma erillinen tilansa ja eksoottisille sekä erityisvalvontaa vaativille potilaille vielä oma tilansa. Hoidamme jokaista leikkaukseen tulevaa potilasta kuin omaamme. Panostamme myös jälkiseurantaan potilaidemme kotiutuksen jälkeen. Leikkauksesta toipumisessa on tärkeää, että kotihoito ja toipuminen lähtevät käyntiin ongelmitta. Omahoitajanne on aina käytettävissä, jos toipumisen aikana ilmenee huolenaiheita!

Leikkaukseen tullessa

Potilaalle voi ottaa mukaan oman peiton jotta sillä on heräämössä tuttuja hajuja. Pet-Vetissä on myös pehmoisia peittoja käytettävissä potilaille ennen ja jälkeen operaation. Kaneille on hyvä pakata mukaan purtava jotta ne saavat syödä heti herättyään. Leikkauksen jälkeen potilamme ovat lisälämmityksellä, kunnes ne ovat täysin heränneet. Leikkaukseen tullessa ja heräillessä potilaille järjestetään mahdollisimman mukavat ja kotoisat olosuhteet.

Rutiinitoimenpiteitä ovat kasvainten poistot, sterilaatiot ja kastraatiot, keisarinleikkaukset, suolistokirurgia (mm. vierasesineet, kiertymät ja koepalat) ja kohtutulehdusten kirurginen hoito. Lisäksi suoritamme päivittäin tähystysleikkauksia. Teemme myös vaativampia tyräleikkauksia, virtsaelinkirurgisia toimenpiteitä sekä anaalirauhasten ja isompien kasvainten poistoja. Kirurgimme ovat kokeineita oman alansa erikoisosaajia joten lemmikkisi on meillä turvallisissa käsissä.