Hampaat

Kuva puuttuu!

Pet-Vetissä koirien hammashoidosta vastaa ELL Lotta Ceder. Hammashoitoyksikkömme on täysin nykyaikainen ja potilasystävällinen. Hampaiden tutkimukset, röntgenkuvaukset, puhdistukset ja poistot pystytään tekemään turvallisesti ja uusinta teknologiaa hyödyntäen. Eläinlääkärimme ja pieneläinhoitajamme kertovat sinulle tarkkaan, mitä tutkimuksia ja miksi lemmikkisi suun osalta tarvitsee tehdä.

Hammasterveys vaikuttaa suuresti koirasi yleiseen terveydentilaan. Hoitamaton tulehdus suussa levittää bakteereita myös muualle elimistöön ja voi aiheuttaa tulehdusta esimerkiksi maksassa, munuaisissa ja sydänlihaksessa. Plakkia alkaa kertyä hampaan pinnalle jo muutaman tunnin kuluttua hampaiden puhdistamisesta. Yhdessä syljen kanssa plakki kovettuu hampaan pinnalle hammaskiveksi. Plakki aiheuttaa ientulehdusta, joka leviää hiljalleen syvemmälle ientaskuihin ja hampaitten kiinnityskudokseen ja aiheuttaa parodontiittia eli hampaan tukikudoksen tulehdusta.

Ientulehdus, joka näkyy punoittavana ienrajana, voidaan parantaa säännöllisellä hampaiden harjaamisella. Parodontiittia ei voida parantaa, mutta sen etenemistä voidaan hidastaa säännöllisellä harjaamisella ja eläinlääkärissä tehtävillä hammashoidoilla. Koirat eivät yleensä oireile suunsa vuoksi voimakkaasti ennen kuin suun tilanne on päässyt jo liian pitkälle. Tällöin hampaiden juuret ovat usein vakavasti tulehtuneet. Se on tilanne, jota haluamme kaikin tavoin välttää.

On hammashoitoja ja ”hammashoitoja”. Meillä Pet-Vetissä hammashoitokäynnin aikana hammaskivenpoiston ja hampaiden kiillotuksen lisäksi jokainen hammas tarkastetaan erikseen ja kaikki poikkeavat löydökset merkitään hammaskarttaan. Tarvittaessa otetaan hammasröntgenkuvia, jotta myös hampaiden juurien kunto saadaan selvitettyä. Pet-Vetissä koirasi hampaat hoidetaan huolellisesti erityisesti hampaiden terveyteen erikoistuneen henkilöstön voimin. 

Hammasterveyteen perehtyneet hoitajamme voivat antaa lemmikkisi hammashoidon tarpeesta arvion hoitajakäynnillä. Hoitajakäynnillä voidaan suunnitella hammashoidon sekä hammaseläinlääkärin vastaanottokäynnin tarve ja keskustella kotona tehtävistä hammasterveyttä edistävistä toimenpiteistä, kuten hampaiden harjauksesta.