Jalostustarkastukset

Kuva puuttuu!

Suomen Kennelliitto on määrännyt rotukohtaisesti, mitä tutkimuksia koirille on tehtävä ja missä iässä ja miten usein niitä on tehtävä (ns. PEVISA). Yleensä nämä tutkimukset on tehtävä ennen astutusta, jotta pennut hyväksytään rekisteröitäviksi. Rotukohtaisista PEVISA-määräyksistä saa tietoa rotujärjestöiltä tai kennelliitosta.

Pet-Vetissä Tuomas Illukka on tehnyt virallisia silmätarkastuksia vuodesta 1981. Tuomas on nykyisin osa-aikaeläkkeellä, mutta hän tekee silmätarkastuksia Pet-Vetissä erikseen sovittuina aikoina. Ilmoitamme joukkotarkastuksista Facebookissa ja nettisivuillamme kasvattajat osiossa. Elina Illukan toivomme läpäisevän silmätarkastustentin 2016. Vaadittavat harjoitustarkastukset (1 000 kpl) ja käytännön kokeen Elina on jo suorittanut.

Lonkka- ja kyynärkuvauksia tehdään Pet-Vetissä päivittäin. RTG-laitteistomme on hyvin tehokas, ja sillä saadaan korkealuokkaisia kuvia myös suurista koirista.

Polvitarkastuksia tekevät Tiina Illukka, Tuomas Illukka ja Elina Illukka, ja sydäntutkimuksia tekevät kaikki eläinlääkärimme. Kissojen virallisia sydäntutkimuksia Pet-Vetissä tekee ELT Anders Eriksson. Andrea vierailee Pet-Vetissä tekemässä sydäntutkimuksia noin kerran kuukaudessa.

Otamme tutkimusten yhteydessä usein myös jalostusta ohjaavia geeni- ja vasta-ainetestejä sekä irtosolunäytteitä. Mikäli sinulla on lisää kysymyksiä, vastaamme mielellään niihin sähköpostitse info@petvet.fi .